2018 Podzimní Kubánkov

Některé pochvalné komentáře na internetu bezprostředně po závodě velkoryse psaly, že na Podzimním Kubánkově 2018 se konalo Mistrovství Beskyd nebo že to byla nultá etapa Lysacupu. Asi proto, že se na start postavilo zatím nejvíce zvučných jmen a lysacupistů. Zní to dobře a tak si to minimálně pro tento report s radostí a nadhledem necháme líbit. 😉 Takže Podzimí mistrovství Beskyd se konalo v sobotu 27.10.2018 a na startovní čáře zbrusu nových tras se sešlo přes 170 účastníků.

Nové delší trasy

Jako novinku pro tento půlročník jsme zrealizovali déle uvažované prodloužení hlavního závodu na půlmaraton. Palkovické hůrky jsou fakt krásné místo skýtající hromadu větších cest a menších stezek k nakombinování. Tahle letošní změna zavedla účastníky od Chlebovic až na Hukvadly, s výhledy na Jeseníky i Beskydy. Dobré dvě třetiny délky závodu tak byly vedeny -i pro pravidelné účastníky- po úplně nových místech. Parametry nové trasy jsou 21,1km+⇅750m. Podle ohlasů si troufáme říct, že to byla změna dobrým směrem.

Decentního prodloužení a díky tomu i návratu na vrchol Hůrek Kubánkov se dočkal i vedlejší závod. Ten teď vychází přesně na čtvrtmaraton s parametry 10,5km+⇅350m.

Vítězové

Nové trasy znamenaly prostor pro nové traťové rekordy. Nejvíc se o ně poprali následující.

Na trase půlmaratonu v mužích zvítězil a stanovil tak rekord Marek Causidis /BUFF/SALOMON TEAM/ časem 1:27’37“; úspěšný návrat na Kubánkov, když si jarní závod nechal překvapivě utéct ve prospěch mistrovství Evropy v ultratrailu. 😉 Drhué místo vybojoval Jakub Ambros /AKEZ Kopřivnice/ s časem 1:30’51“. Třetí se umístil Nikola Ivanov /Bicykly.cz/ s časem 1:33’09“.

V ženách na půlmaratonu traťový rekord stanovila a první místo vybojovala Denisa Krejčiříková /VZS Ostrava/ČPZP/ s časem 1:48’26“. Druhá se umístila Marie Zelená /Alpsport Team/ za 2:02’48“. Vítěznou trojici uzavírá Lenka Stryková /Stryk Team/ výkonem 2:07’50“.

Na trase čtvrtmaratonu to bylo kontaktnější. První místo v mužích a zároveň traťový rekord bral Jakub Boček /Novatop Lapierre/ s výkonem 45’43“. Druhé místo vybojoval David Flaša /ABSTINENČNÍ REPRE :-)))/ s časem 46’08“. Třetím místem si obhájil pravidelné pódiové umístění  na Kubánkově Daniel Šindelek /MK Seitl/, který doběhl za 47’02“.

V ženách byla na čtvrtmaratonu nejrychlejší Zuzana Ožanová /Fklidu Brno/ v čase 51’38“. Druhá se umístila pravidelná účastnice Andrea Krstevová /LightBIKE Running Team/ s výkonem 52’26“. Třetici nejrychlejších žen uzavírá Kateřina Klepáčová /TJ Slezan Frýdek-Místek/ s časem 55’30“.

Děkujeme za účast a parádní výkony všem hobíkům, kteří si přišli na Hůrky zaběhat pro radost. Díky profíkům, kteří si přišli kvalitně zatrénovat. 😉 Kompletní výsledky včetně týmové příslušnosti a rozpadu do věkových kategorií najdete níže v tabulkách.

Fotogalerie

Výsledky 21,1km+⇅750m

Výsledky 10,5km+⇅350m

Poděkování

Moc děkujeme partnerům, sponzorům a dobrovolníkům, bez kterých by Kubánkov jednoduše nebyl. Díky za přítomnost a pomocnou ruku, za invenci, za hmotnou podporu, finanční podporu, zajištění logistiky, za dary účastníkům atd. Díky fotografům Lukášovi Podolákovi a Kubovi Strykovi. Díky kamarádům Ivo Filipovi, Petrovi Nevludovi a Janě Koščové za zajištění občerstvovaček. Díky Slávkovi Weigertovi za pomoc s návrhem parádní trasy půlmaratonu. Díky majitelům soukromých pozemků, přes které jsme závod vedli nebo u nich mohli zaparkovat.

   
Na tomto místě by v reportu z jara 2019
už měla být i vaše reklama! Ozvěte se. 😉

Těšíme se na vás všechny zase na Jarním Kubánkově 2019 na přelomu dubna a května! 🙂


Děkujeme za případnou zpětnou vazbu, ať víme, na čem do příště zamakat! 😉